Comenius College Krimpen

Young

Verbreden, verdiepen, versterken

Young world

Bij Young stap je binnen in de wereld van de sport, business, art of science. Die wereld is veel groter dan je nu misschien denkt. Wie graag sport, kunst maakt, producten verkoopt of technisch bezig is, heeft ook een heleboel andere vaardigheden nodig. Je moet om kunnen gaan met ict, je eigen website onderhouden en mediawijs zijn. Je moet kunnen communiceren (steeds vaker in het Engels), creatief denken, samenwerken, verslagleggen en presenteren.

Om dat allemaal te doen, ben je elke week minstens een halve dag bezig in de Young world die jij kiest.

Organiseren, ondernemen

Je gaat op den duur natuurlijk ook zelf activiteiten organiseren. Daarvoor is het belangrijk dat je kunt plannen en organiseren én rekening houden met je ‘klanten’. Kennis van ondernemen en reclame maken, film en fotografie is daarbij ook erg handig.

Young professionals

Je wilt ook leren van professionals en meemaken hoe zij in de praktijk bezig zijn. Daarom werken we samen met specialisten, ouders en oud-leerlingen en gaan we onder meer naar bedrijven, museums, theaters, basisscholen, hogescholen, ateliers, ziekenhuizen, fitnesscentra, laboratoriums en nog veel meer.

Jouw wereld

Young world helpt je om geleidelijk jezelf beter te leren kennen en te ontdekken waar jouw krachten zitten. Daarom gaat je coach ook met je in gesprek over je ervaringen met Young: wat vind je positief, waar wil je meer van weten en waar wil je misschien in de toekomst mee bezig zijn?

Young DAYs

De laatste week voor een vakantie zijn we altijd extra actief. Alle Young-programma’s laten zien wat ze kunnen, op heel veel manieren: we exposeren, verkopen, geven workshops en presentaties, sporten en demonstreren. Jullie richten deze dagen zelf in, zorgen voor publiek en klanten én een goed doel.

Onze wereld/identiteit

Jouw Young world is een stukje van de grote wereld. Dat is een wereld waarin we gezond willen leven, het milieu zoveel mogelijk sparen en begrip hebben voor de mensen om ons heen.

Vanuit onze christelijke waarden en normen werken we hier hard aan een harmonieuze samenleving. Je maakt kennis met andere culturen en zet jouw kennis en vaardigheden in voor anderen. Op het Comenius College hebben wij oog voor elkaar. Staan onze leerlingen centraal en krijgen ze kansen om te kunnen worden wat ze willen. Dit noemen wij het Comenius DNA. Meer over onze Christelijke identiteit vind je hier.

Iedere week ben je minstens een halve dag bezig met wat jij kiest

Je mag zelf kiezen! Young
&
Strong